lørdag 2. oktober 2010

Tilleggstrening i fotball

Til: Gutter og jenter født i 1998, 1999, 2000, 2001 og 2002 i DFI


Med fokus på deg som spiller kan DFI i samarbeid med Fokus Spillerutvikling og den profesjonelle spillerutvikleren Jan Erik Audsen, igjen tilby Tilleggstrening i DFI.

Dette fotballkonseptet som tilbyr teknisk trening og motoriske trening samt keepertrening, er nå inne i det niende semesteret i DFI (2 semestre pr. sesong). Det er med stor glede vi har erfart at Tilleggstrening har blitt mottatt meget positivt av både foresatte, trenere, klubben og ikke minst barna selv!

MOTORISK GULLALDER
Flere og flere innser nå viktigheten av å trene ekstra i alderen 8-12 år. Da er barna midt i den motoriske gullalder – en alder da de lærer seg fort nye teknikker. Derfor er det også smart å trene ekstra nettopp da! Det vil barna ha stor glede av og tilfredstillese av senere ute på fotballbanen. De utvikler en grunnmur som de kan bygge videre på!

INNSIDEPASNING ER I FOKUS
Når vi spiller fotball ønsker vi å holde ballen i laget vårt uten at motstanderne får tak i den. Vi spiller blant annet veldig ofte innsidepasninger. Da er det viktig at vi trener på å få en god sparkteknikk – slik at lagkameratene våre lett kan ta imot ballen fra oss. Det gjelder å få ankelen vår til å være stiv når vi treffer ballen. Vi ønsker at ballen går rett frem til spilleren og ikke skrur vekk fra ham eller henne. Og vi ønsker at ballen holder seg nede på bakken.

SPILL MED FÅ SPILLERE PÅ BANEN
Vi skal også bruke en del tid på å spille kamper der nettopp innsidepasninger er i fokus. Med få spillere pr. lag sikrer vi at hver spiller får involvert seg ofte i spillet. Vi trener også på å bevege oss smart slik at vi ofte kan være på steder på banen der vi er spillbare – dvs. at ballfører ser oss og kan nå oss med pasninger.

MOTORIKK + KEEPERTRENING
Flere og flere kamper og treninger foregår i dag på kunstgressbaner. Der går det fort! Da er det om å gjøre å flytte beina fort. Hurtighetstrening blir da viktig – og det er nettopp øvelser som gir deg kjappere føtter vi satser på.

Keepertrener Kjell Ivar Ross vil hjelpe keeperne til å bli enda flinkere til å stå i mål. Keeperne skal spesielt trene på hvordan de kaster ut enkle baller å ta imot for lagkameratene. I tillegg blir det annen type keepertrening.

OPPSTART: 25. OKTOBER
DATOER: 25/10, 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11 og 6/12

TIDSPUNKT 1: 15.00 – 16.15 (Barn født i 2001 og 2002)
TIDSPUNKT 2: 16.15 – 17.30 (Barn født i 1998, 1999 og 2000)

STED: Kunstgressbanen ved Frogn videregående
PRIS: 700 kroner (søskenmoderasjon = 1200 kroner)

PÅMELDING: Send mail med fullt navn, adresse og hvilket år du er født i til:

janerik.audsen@c2i.net

Ønsker du keepertrening, må du skrive det i påmeldingen din!

Med sportslig hilsen
Eirik Tord Jensen (Drøbak/Frogn IL)
Jan Erik Audsen (Fokus Spillerutvikling, mobil: 901 40 468)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar