tirsdag 12. juni 2012

Status rundt banene

Vi tok en god kikk på Ullerudfeltet i dag, og faktisk ser det ikke så verst ut. Litt tunt med gress på matchbanen noen steder, men siden 1.mai er det spilt 45 11-kamper og 20 sjuerkamper i tillegg til trening på matchbanen. En smule slitasje må man jo forvente. På minifeltet er det spilt rundt 40 sjuerkamper og 110 femmerkamper. Treningsfeltet benyttes hyppig til trening, men brukes også av skolene på dagtid. Med tanke på den enorme kampbelastningen fremstår feltet som helt OK.  Men i sommer skal det gjøres en skikkelig jobb for å få banene ytterligere opp et hakk.

Juni/juli og august er jo de mnd med desidert best vekst. Dette betyr at med god planlegging og riktige tiltak så bør banene være optimalt gode når kampene setter i gang igjen rundt 15.august. Både Seiersten og Ullerud skal luftes/dresses så snart det er mulig. I tillegg bør duking i fotballferien vurderes der det er behov(midten av banene og foran målene), samt at ferdiggress kan vurderes foran målene på Seiersten.(Noen få kvadrat).  Men den viktigste jobben gjøres gjennom å klippe og vanne ofte og jevnlig. Her har vi en utfordring med sjuerfeltet og treningsfeltet som må vannes på gamlemåten gjennom å trekke slanger og vanningsvogn. Men det må vi få til.

Så med tanke på at vi nå skriver 12.juni og kampene snart er ferdigspilt, så er gressbanene helt greie.  Men de skal og må bli bedre gjennom sommeren, sånn at de også tåler høstens strabaser. Når vi kommer ut i september så må kunstgresset igjen bli en hyppigere kamparena grunnet mørkets frembrudd samt våtere baner, noe som igjen skaper en utfordring med det å ha gode treningsarenaer når regnet bøtter ned og kamper flyttes til KG. Men den tid, den sorg:-)

Per

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar