onsdag 12. desember 2012

Ad. treningstider f.o.m. 7.januar og litt til

De fleste er nå i julemodus på treningsfronten, men her kommer uansett en liten oppdatering på hvordan ståa er og hvordan vi tenker å løse treningstidskabalen etter jul.

Pr. i dag er KG åpen og fungerer bra som en treningsarena dersom man tar hensyn til at det kan være hardt og glatt der til tider. Dette går normalt sett bra for de yngste lagene, mens de eldre nok er noe mer bekymret for strekk- og belastningsskader.  Høiås blir slåddet et par ganger i uka, men bruken er minimal akkurat nå, så det holder.

Hva som skjer etter jul er fortsatt i det uvisse. Unngår vi mildvær og snøsmelting så kan KG være en treningsarena også i januar/februar. Utfordringen er at det er tele i den øverste halvmeteren av banen, så dersom mildværet melder seg vil vannet som er smeltet bli til is når det blir kaldt. Får vi to måneder med stabilt og kaldt vær så kan ståa fortsette som idag, der mange faktisk er veldig fornøyd med banen selv om det er tidvis hardt/glatt.  Men Høiås og mest sannsynlig/nødvendig Folkvang vil selvfølgelig bli holdt vedlike og brukt som treningsarenaer i perioden januar- påske.

Når det gjelder innetider så vil dette kun gjelde de 3-4 yngste årskullene. (2006-2004/2003). Vi har fått noe tid på Heer, Sogsti og Dyrløkke. I tillegg ser vi på muligheten for å låne tid fra IGF i den perioden IGF går karusellrenn og derfor ikke bruker tiden sin.  

I tillegg har vi de vanlige utfordringene rundt det at treningstider ikke skal komme i konflikt med skigruppa, håndballgruppa og andre aktiviteter i regi DFI. Noen fullgod løsning har vi ikke her, så trenere/lagledere må selv vurdere hvilket aktivitetsnivå som lagene deres skal ha vinterstid. Det er ingen krise om laget har treningspause i januar og februar. Husk at ungene skal ha det moro med fotballen i mange år til, og da å kjøre treninger og kamper året rundt muligens vil innebære at de går lei. Så ikke krisemaksimer dersom treningsmulighetene ikke er optimale i januar/februar. Da kan ungene i stedet ake, gå på ski, gå på skøyter og gjøre andre ting. Dette er jo noe trenere/lagledere kan oppfordre til og til og med organisere for sitt lag. Hva med å kjøre hockey/skøytetrening med fotballlaget på Skrubben/Vanntårnet eller Sagajordet i januar/februar. 

Det er også god trening!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar