mandag 13. mai 2013

Gresset gror ikke, men vi gjør så godt vi kan


Først og fremst vokser ikke gresset fordi det trenger kontinuerlig varme for å få igang veksten på Ullerud og Seiersten. I tillegg består gresset av litt ulike typer fra gressfamilien, og de har dessverre tålt vinteren og våren dårlig!!

Vi i DFI benytter Morten Engelsjord http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article4213493.ece 
som konsulent for gressbanene våre, og vi søker hele tiden å skape så optimale forhold som mulig.  Mange mener mye om banene våre. Men vi er veldig sikre på at ingen er i nærheten av kompetansen til Engelsjord. Han kjenner Seiersten og Ullerud fra tiår tilbake, og har hele tiden vært en viktig samarbeidspartner i forhold til å få opp standarden på gressbanene. Og det har vi jo greid når betingelsene har vært rimelig gode!

MEN!!

Denne våren er meget utfordrende, og vi er egentlig litt låst opp i et hjørne. Hver uke skal det spilles et sted mellom 30 og 40 kamper i Drøbak, samtidig som det gjennomføres et sted mellom 150 til 200 treningsøkter. Hvis vi da stenger gressbanene for å reså i tre uker, så vil det innebære at alle femmer/sjuer og mange 11-kamper vil måtte spilles på grus. Det vet vi at ingen ønsker!!

Derfor så vil vi fortsette som vi har begynt, dvs at vi benytter Seiersten og Ullerud som trenings- og kamparenaer(i tillegg til KGB og grus). Det betyr jo at banene etter hvert vil bli slitne, men det skal vi greie å ta igjen når banen får hvilt i juli/august. Da vil vi også vurdere å reså, selv om det innebærer en vesentlig utgift som ikke er budsjettert.

Som dere forstår så er gressbanene et tema som vi vurderer hver eneste dag i forhold til kamper/treninger. Vi ønsker å tilby alle så gode baner som mulig, og jobber steinhardt for det. Men med en vår som dette er det ikke lett, og det ber vi om forståelse for!

mvh
Banemester Bjørn Cato
Banekoordinator Per W



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar