onsdag 26. februar 2014

Viktig info fra kretsen


Vedrørende bruk av spillere mellom høyere rangerte og lavere rangerte lag i aldersklassene G13, G14, G13/14, G15, G16 og G15/16

I forbindelse med innføringen av nye aldersklasser i ungdomsfotballen, med rene årsklasser i KM-klassene og doble årsklasser i breddeavdelingene har det oppstått spørsmål rundt bruken av spillere mellom lagene dersom en klubb stiller med to eller flere lag i samme aldersklasse.

Det har vist seg i mange klubber at eksempelvis G13 og G14 opererer som to adskilte treningsgrupper. I breddeavdelingen G13/14 kan dermed lag 2 være påmeldt som andrelaget til G13-gruppen, mens lag 3 kan være andrelaget til G14-gruppen. I utgangspunktet kan da ikke spillere flyttes fra 1. lag og direkte ned på 3. lag i påfølgende kamp. Dette vil i vårt eksempel medføre at G14 ikke kan nyttiggjøre seg inntil 2 spillere fra startoppstillingen og innbytterbenken i påfølgende kamp for G14s andrelag.

Tilsvarende oppstår i klassene G15, G16 og G15/16 bredde.

Denne utfordringen kan være aktivitetshindrende og har ikke vært tilsiktet. Østfold Fotballkrets har derfor for de nevnte klasser besluttet følgende bestemmelse gjeldende for sesongen 2014:

«Dersom en klubb stiller med flere lag i nevnte konkurranseklasser (aldersklasser) kan alle innbyttere og inntil to spillere som har deltatt fra start på høyere rangert lag delta på lavere rangert lag i påfølgende kamp»
Bestemmelsen vil bli tatt inn i ØFKs Breddereglement som lokal tilpasning til fordel for §2-12 (1) i NFFs Kampreglement.
Med vennlig hilsen

Øyvind Strøm
Daglig leder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar