tirsdag 17. juni 2014

Bakgrunnen for ekstraordinært årsmøte 17. juni 2014


Av Arild Dregelid
Ekstraordinært årsmøte gjennomføres 17. juni 2014 for å gjennomgå den økonomiske situasjonen og foreta nødvendige justeringer av budsjettet.
 
Under årsmøtet i DFI-fotball 26. februar 2014 framkom at økonomisituasjonen gjennom 2013 var vesentlig forverret for seniorgruppa. Dette på tross av ettergivelse av gjeld fra juniorgruppa i 2013. Seniorgruppa har nå en samlet gjeld på over en million kr.

Årsmøtet vedtok et meget stramt budsjett for 2014, og ga pålegg til styret om en sterk økonomistyring, en klar lokal profil for A-laget og tilsetting av en daglig leder så snart økonomien tillater det. 
Teitur Thordarson er tilsatt og spillerstallen på 18 består nå av 14 lokale spillere – mange fra egen juniorstall.

Forrige styre fikk mye kritikk på årsmøtet for at de ikke informerte om økonomisituasjonen i fjor sommer, og årsmøtet vedtok at det skulle gjennomføres et ekstraordinært årsmøte før sommeren for å gå gjennom økonomisituasjonen.
Styret følger opp årsmøtevedtaket, og makrobildet er at fotballgruppa har en intern gjeld til DFI på over 1 mill kr som gjør at vi har meget liten handlefrihet og ikke ønsker å ta opp flere lån. Budsjettet for SR vedtatt på årsmøtet må derfor justeres på grunn av at: 

1. Kostnader fra i fjor ble belastet årets budsjett.
2. Sponsorbidraget fra Badeball på kr 500 000 ble trukket. 
3. Endel inntekter var optimistisk budsjettert og er nedjustert.
4. Det fortsatt er betydelig risiko på inntektssiden, spesielt sponsorer.

Kostnadssiden er allerde betydelig redusert, bl a spillerkostnader, og det er begrensede muligheter for å redusere ytterligere på utgiftssiden.Konsekvensen er at SR-budsjettet. som var satt opp med et positivt resultat, nå har et negativt resultat. Vi må fortsatt arbeide hardt på både inntekts- og utgiftssiden, men trenger årsmøtets tilslutning til det nye budsjettet.
 
16.06.2014 21:00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar