onsdag 9. juni 2010

Fair play i Østfold Fotballkrets.

Er du tilhenger av god fotball, bør du også være tilhenger av Fair Play, For fotballen blir bedre når alle som deltar viser respekt for hverandre. Enten du er spiller, leder, trener, dommer eller tilskuer, så trives du best i et miljø som er positivt og basert på gjensidig respekt.

Fair Play handler selvfølgelig om alt som skjer på fotballbanen, både på trening og under kamper. Men det handler også om hvordan vi oppfører oss utenfor selve fotballbanen. Oppførselen vår er et uttrykk for de holdninger vi bærer med oss. Derfor vil de gode holdningene knyttet til fotballen gi utslag i trygghet og god oppførsel også utenfor fotballbanen.

Fair Play handler om respekt for medspillere, motspillere, dommere og andre aktører på fotballbanen. Dette gjelder ikke bare for spillerne, men alle som er involvert i fotballen, enten som trener, ledere, foreldre og supportere på sidelinja.



NFF og Østfold Fotballkrets setter i 2010 et ekstra fokus på Fair Play. Gjør du også det?

Det handler om respekt,  ikke sant?


Fair Play NOTAT

Fair Play og internett

Fair play handler om hvordan vi oppfører oss mot hverandre, både på og utenfor banen. I dette notatet vil vi sette fokuset på utenfor banen.

Dagens klubber har egne hjemmesider, mange har også gjestebøker, grupper på Facebook osv. Kommunikasjon og spredning av budskap har nådd nye dimensjoner med den teknologien vi har i dag. Men er klubbene sitt ansvar bevisst?

Har klubbene ansvar for en side eller gruppe må klubbens ledelse også følge opp det som blir skrevet der. Østfold Fotballkrets har fått tilbakemeldinger av andre og har selv også lest innlegg både redaksjonelt og i gjestebøker, som burde vært redigert før publisering. Direkte hets og uthenging av navngitte personer er ikke bra. Dette er i strid med Fair Play!

Man behøver absolutt ikke være enige i alt, men man skal respektere den innsatsen som alle involverte gjør. Dette kan være innsatsen til en motspiller, en dommer eller innsatsen på eget lag eller klubb. Det er viktig at man klarer å holde hodet kaldt og heve seg over den frustrasjon man enkelte ganger føler.

Media har pressens faglige utvalg for å passe på at media følger god presseskikk. Dere som klubber og ansvarlige for hjemmesider osv må selv være dette filtret og påse at dere ikke krenker noen med det som blir skrevet på sidene deres.

Vi oppfordrer klubbene til å sette fokus på Fair Play også på sine hjemmesider, gjestebøker og evt grupper på andre nettsamfunn. Dere vet aldri hvem leserne deres er på internett og det å vise gode holdninger er viktig både for små og store lesere.

Østfold Fotballkrets håper på færre tilbakemeldinger på ufine innlegg på klubbenes internettsider resten av sesongen 2010.

Med vennlig hilsen

Østfold Fotballkrets

Fair Play utvalget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar