lørdag 20. september 2014

Nå blir det kunstgress på Seiersten

Frogn kommune og Follo Prosjekt, i samarbeid med Frogn Idrettsråd og AIK (Akershus Idrettskrets), har sørget for at Seiersten Idrettspark realiseres neste år. (Hentet fra Amta)

DET BETYR AT DFI FOTBALL VIL KUNNE TILBY BEDRE TRENINGS- OG KAMPFORHOLD FRA AUGUST NESTE SESONG.  HURRA!!!!!!!!!(Les gjerne videre)

 
 
For 31/2 år siden gikk FIR og idretten offentlig ut og støttet  kommunen og politikernes ønske om et badeanlegg på Seiersten, med et håp om at idrettsstadion ble oppgradert. Nå er oppgradering av Seiersten en realitet og selvfølgelig skal idretten fortsette å  støtte planene et fremtidig badeanlegg på Seiersten.
- Det har vært et langt, omfattende og til dels krevende prosjekt.  Men jeg må si at vi har hatt mange og gode runder med både rådmann, politikere og Frogn Kommunes administrasjon for å få landet idrettsparken.  Nå nærmer vi oss ferdigstillelse av fase 1 som er bokseklubbens sportshall.  I august 2015 ser vi for oss at kunstgressbane, løpebaner med kunstdekke og en sandhåndballbane står klar.  Dette inngår i fase to, og den begynner allerede i oktober med borring etter energi til undervarme, riving tribuner  og sprenging på stadion, sier leder i Frogn Idrettsråd (FIR) Anders G. Johansen.

Beliggenhet viktig            
Politikernes ønske om et anlegg som ligger sentralt for de fleste har vært et samlende tema i dialogen og samtidig som det har vært lange tradisjoner for idrett på Seiersten Stadion.   
- Her har vi vært veldig samstemte. Dette blir et flott anlegg som skolene kan benytte i skoletiden og mange idretter kan bruke på fritiden.  Det har vært et av suksesskriteriene for å få i mål prosjektet. . Og jeg må si at politikere og rådmann har vært flinke til å lytte til hva FIR og idretten har ønsket på Seiersten.  Så nå får skolene et tidsriktig anlegg som bare er en kort gåtur eller sykkeltur unna. Det har også vært veldig viktig for oss i Frogn Idrettsråd, sier FIR-lederen som også understreker at infrastruktur med gang/sykkelstier og parkeringsplasser er godt ivaretatt i planarbeidet og vil stå ferdig til skolestart etter
sommerferien 2015.

Kompromiss
Enkelte kompromisser er gjort for å møte mange behov.  Det betyr at fotballbanen ikke holder internasjonale mål, men er stor nok til å spille andredivisjonskamper på. Det blir også kun seks løpebaner på friidrettsbanen og det mangler muligheter til å drive kasttrening med spyd, slegge og kule. I tillegg bygges det kun èn sandhåndballbane, selv om det optimale hadde vært to.  Begrensningene har både med hva det er plass til, men også selvfølgelig litt med økonomi å gjøre.
- Det er klart at vi har måttet gjøre noen valg. Vi vet jo selvfølgelig at fotballen ønsker seg større bane og bedre lys.  Friidretten kunne også tenkt seg flere muligheter, og det samme med håndballen.  Men vi mener det viktigste er at anlegget nå blir bygd, og at det dekker et stort behov.  Og vi har vært i dialog med alle, og de har sagt at det er til å leve med og vel så det, sier FIR-leder Johansen som også skryter av Follo Prosjekt.
- De har vært utrolig gode på å finne frem til gode løsninger på krevende oppgaver.  Vi bygger jo også et varmeanlegg som skal benyttes i de andre anleggene i tillegg til at kunstgressbanen skal ha undervarme. Og for dem som bekymrer seg om dreneringen, skal vite at den blir på et helt annet nivå her enn den på Måna, smiler Johansen. Vel vitende om at en del kritiske spørsmål vil omhandle akkurat dette.

For alle    
Det skal heller ikke være noen tvil om at Seiersten idrettspark skal være et anlegg for hele Frogn.
- Selvfølgelig skal det være det. Det vil idrettsrådet sørge for gjennom sine fordelingsrutiner. Her skal Skaubygda kunne både trene og spille kamper. Gruppe 13 kan trene her, og Aktiv på dagtid kan bruke anlegget til sine opplegg.  I tillegg blir det et flott anlegg for alle mosjonister og grupper som vil drive løpetrening. Så dette vil ikke bare bli et anlegg for DFI.  Men det er jo klart at det også vil være et løft for hele DFI som nå kan bygge et fantastisk miljø mellom lag og  grupper gjennom å ha Seiersten Idrettspark som felles base, sier Johansen som også ønsker at naboene til anlegget skal ivaretas.
- Det er viktig for oss å finne gode bruksrutiner i forhold til samarbeid med naboene. Det være seg støy eller det at flomlyset skal av til bestemte tider. Naboene skal trives med å bo i nærheten av et så fint anlegg.

Fase 3
Kunstgress, løpebaner og sandhåndball er altså fase 2.  I fase 3 ligger det lenge etterlengtede badeanlegget. Og det vil komme, skal vi tro FIR-lederen.  
- Vi i FIR har stor tro på at dette skal kunne bli realisert innenfor rimelig tid.  Spesielt med tanke på det gode samarbeidsklimaet vi har fått gjennom arbeidet med fase 2.  Frogn Kommune har gjennom samarbeidet ervervet seg en betydelig kunnskap om det høye aktivitetsnivået i våre idrettslag.  Samtidig så har vi skapt en gjensidig forståelse for hvor viktig det er at idretten og kommunens politikere og administrasjon arbeider sammen for å få på plass anlegg. Der må jeg si at både rådmann, ordfører og de involverte politikerne har overrasket meg veldig positivt. Derfor har vi i FIR stor tro på at et badeanlegg vil se dagens lys om få år, avslutter FIR-leder Anders G. Johansen mens han jubler over at Seiersten snart er et tidsriktig anlegg som Frogn Kommune kan være stolte av.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar